BMW VOZILA.

Manje potrošnje goriva. Više zadovoljstva u vožnji.

Čisto zadovoljstvo u vožnji kroz maksimalnu efikasnost i minimalnu potrošnju goriva. BMW EfficientDynamics je naziv strategije kompanije BMW kako bi se smanjila potrošnja goriva i emisije CO2, istovremeno povećavajući dinamiku i zadovoljstvo u vožnji. To je paket funkcija koji pokrivaju pogonski sistem, upravljanje energijom i koncept vozila – i standardna je odlika u svakog BMW modela. To je BMW EfficientDynamics.

TEHNOLOGIJA SUTRAŠNJICE.

U SERIJSKOJ PROIZVODNJI DANAS.

Inteligentno upravljanje energijom, lagane konstrukcije kao i aerodinamika i efikasnosti motora, jendom rečju: održiva mobilnost, standardna je odlika svakog BMW vozila. Dalje inovacije uključuju nove pogonske oblike, kao što je inovativna BMW eDrive tehnologija. Prateći dalje ideje BMW EfficientDynamics, BMW razvija nove koncepte o elektromobilnosti ali koristi i već postojeće tehnologije.

VIŠE PRITISKA. MANJE ŽEĐI.

Doživite nagrađivane benzinske i dizel motore.
Inovativni benzinski i dizel motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom čine središnji deo svakog BMW-a. Kombinuju najnovije sisteme ubrizgavanja, potpuno promenjivu kontrolu performansi i inovativnu tehnologiju turbopunjača.

BMW TWINPOWER TURBO BENZINSKI MOTORI.

Inovativni trocilindrični benzinski motor sa svojom izuzetnom glatkoćom, četvorocilindrični benzinski motor i BMW TwinPower Turbo redni šestocilindrični benzinski motor, višestruki dobitnik nagrade “Motor Godine” – svi su postavili nove standarde. Poslednja generacija BMW EfficientDynamics pokazala se ekonomičnija, nižih emisija i moćnija od svojih prethodnika.
Da bi se povećala efikasnost i dinamika, ovaj inovativni paket – prekretnica u strategiji BMW EfficientDynamics – kombinuje najnoviju tehnologiju ubrizgavanja i potpuno regulisanu kontrolu ventila Valvetronic, uključujući dvostruki VANOS s inovativnom tehnologijom turbopunjača. Rezultat je posebno efikasan pogonski sistem koji impresivno ilustruje stručnost eksperata za BMW motore.

BMW TWINPOWER TURBO DIZEL MOTORI.

U BMW Twin Power Turbo dizel motorima ogleda se sistemska primena načela BMW EfficientDynamics: kombinujući vrhunske vrednosti u ekonomičnosti, prinosu snage i radnim karakteristikama s niskom potrošnjom goriva. Nema sumnje o njihovoj efikasnosti i dinamici. Istovremeno, BMW TwinPower Turbo trocilindrični dizel motor kao idealni motori početnog nivoa, inovativni BMW TwinPower Turbo četvorocilindrični dizel motori i posebno moćni BMW TwinPower Turbo redni šestocilindrični dizel motori vrše svoj rad s izuzetno niskim emisijama i malo trenja. Time je maksimalno zadovoljstvo u vožnji zagarantovano. Dizelske jedinice s aluminijskom laganom konstrukcijom porodice BMW EfficientDynamics imaju turbopunjenje s promenljivom geometrijom turbine. Ubrizgavanje goriva je odgovornost zajedničkog voda („common rail”) najnovije generacije.

STEPTRONIC 8-STEPENI PRENOS. UVEK JEDNU BRZINU ISPRED.

Steptronic Sport prenos s 8 brzina omogućava znatno veći nivo udobnosti vožnje i menjanja brzina, zahvaljujući manjim brzinama prenosa i minimalnim intervalima obrtaja. Time se kombinuju maksimalna udobnost sa osećajem impresivne dinamike i smanjenom potrošnjom goriva. A pomoću opcije Launch Control, vaš BMW će impresionirati od starta, čak i prilikom stajanja. Ključna reč: maksimalno ubrzanje. Jednim kratkim pritiskom na dugme DSC, postavite ručicu menjača u ‘S’ položaj, podesite kočnice i aktivirajte kick-down funkciju snažnim pritiskom na papučicu gasa – sada otpustite kočnice i saznajte što znači obrtni momenat.

BMW BluePerformance.

BMW BluePerformance tehnologije smanjuju azot-oksid (NOx), koji proizvodi dizel motor, na minimum. Uz filter dizel čestica i NOx katalitički pretvarač, u nekim je modelima ugrađen SCR katalitički pretvarač (SCR = selektiva katalitička redukcija) s AdBlue® ubrizgavanjem. Te tehnologije dodatno optimizuju emisije dizel motora.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.

Uživajte u uzbudljivo okretnom iskustvu vožnje zajedno s efikasnom mobilnošću.
Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimalno zadovoljstvo u vožnji – i to gotovo tiho i bez emisija. Tri komponente čine jezgro BMW eDrive-a: električni motor, litijum-ionske baterije visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

MOBILNOST KOJA GLEDA U BUDUĆNOST ZAHVALJUJUĆI OPCIJI BMW eDRIVE.

Koncept pogona BMW eDrive ima impresivnu dinamiku. U kombinaciji sa električnim motorom, litijum-ionske baterije visokih performansi i inteligentnog upravljanja energijom, pružaju nadahnjujuće okretan doživljaj vožnje i ubrzanje koje oduzima dah. A kada se vozi isključivo na električnu energiju, vožnja je bez lokalnih emisija.

Električni motor

Električni motor je deo inovativanog razvoja BMW grupe i sastavni je deo svih BMW električnih modela. Sa napunjenom baterijom, BMW serije 7 iPerformance nudi, naprimer, maksimalni raspon od 48 kilometara u isključivo električnom načinu vožnje. To znači da će biti moguće pokriti većinu svakodnevnih udaljenosti bez lokalnih emisija. Zavisno od potreba, električni motor se takođe može koristiti za postizanje naročito snažnih kratkih ubrzanja – kao što je slučaj kod preticanja.

Litijum-jonska baterija visokih performansi

Sva vozila s BMW eDrive tehnologijom dobijaju svoju energiju za električnu vožnju iz visokotehnološkog uređaja za skladištenje električne energije. Litijum-ionske baterije visokih performansi sadrže i rashladni sistem koji stalno drži bateriju na optimalnoj radnoj temperaturi, čime se povećava maksimalna snaga i vek trajanja. Punjenje je moguće gde god je dostupna struja. Dovoljna je i konvencionalna kućna utičnica od 230 V.

Inteligentno upravljanje energijom

Najbolja moguća efikasnost i performanse koje su uvek dostupne – ključni zadatak inteligentnog upravljanja energijom.
Inteligentno upravljanje energijom optimizuje rad električnog pogonskog ssistema i baterije visokih performansi prediktivnom operativnom strategijom. Navigacijski podaci koriste se za proračun optimalnog vremena za vožnju električnom energijom ili punjenja baterije, unapred, u skladu sa najprikladnijom rutom i situacijom u saobraćaju. Time se štedi do deset posto energije – što vozaču omogućava veću udaljenost koju može preći isključivo na električni pogon.
Regeneracija kočione energije osigurava da se kinetička energija koja se oslobađa pri kočenju ili usporavanju akumulira u litijum-ionsku bateriju visokih performansi gde je dostupna u bilo kojem trenutku kako bi se povećala ukupna efikasnost.
S ECO PRO načinom rada, pritisak na dugme je sve što je potrebno da se svi sistemi vozila okrenu ka ekonomičnom i inteligentnom korišćenju rezervi energije. Da bi to postigli, inteligentno upravljanje energijom smanjuje funkcije udobnosti prema potrebama vozača. Osim toga, vozač dobija savete za posebno ekonomičnu vožnju preko intrument table kako bi se povećao maksimalni domet.

Punjenje.

BMW koncept punjenja čini električnu vožnjom praktičnim iskustvom i apsolutnim zadovoljstvom u svakodnevnom životu.
Električna vozila imaju mnoge prednosti nad svojim konvencionalnim dvojnicima – jedan od njih ima “pun rezervoar” svakog jutra. To je zato što ih se jednostavno i praktično puni kod kuće uz standardno isporučeni kabal za punjenje. Proces je još brži i praktičniji s uređajem BMW i “Wallbox”: Ova stanica za punjenje za instalaciju na zid vaše kuće povećava maksimalne mogućnosti punjenja, čime se smanjuje vreme punjenja.

VIŠE BRZINE. MANJE TEŽINE

BMW EfficientLightweight je izuzetan primer kako se ekonomična vožnja i vozna dinamika savršeno kombinuju. Zahvaljujući upotrebi posebno laganih i krutih materijala – poput karbona u putničkoj kabini, aluminijuma u šasiji, čelika visoke čvrstoće u karoseriji ili ultramodernih legura magnezijuma u motoru – potrošnja goriva se smanjuje, a istovremeno su performanse vožnje i dinamika poboljšavaju.

Niska težina. Velika ubrzanja.

Od zadnje osovine do aluminijumskog prednjeg donjeg deela branika, od M točkova od aluminijumskih legura do CFRP krova, BMW M4 Coupé daje primer kako možete otkriti raznolikost tehnologije BMW EfficientLightweight.

Velika čvrstina i sigurnost: kabina od karbonskih vlakana.

BMWi revolucionizuje automobilski inženjering s prvim serijama koje imaju proizvedenu putničku kabinu od karbona – postavljajući nove standarde u laganoj konstrukciji. Zahvaljujući svojoj visokoj čvrstoći, materijal pruža putnicima najbolju moguću zaštitu od nezgoda, ali je još uvek dovoljno lagan da se uravnoteži dodatna težina visokonaponske baterije. Rezultat je veća sigurnost u kombinaciji s velikodušnom i udobnom prostranosti koja istovremeno štedi težinu – i time dodatno povećava dinamiku.
BMW i3 i BMW i8 su prva vozila u kojima je visokotehnološki materijal karbona korišćen u serijskoj proizvodnju. Dugo je vremena upotreba karbona bila ograničena jer je morala biti proizvedena ručno. Danas, BMW grupa proizvodi karbonska vlakna i ploče, što omogućava veliku serijsku proizvodnju.

VIŠE OKRETNOSTI. MANJE OTPORA.

Dobre ideje ne moraju uvek biti komplikovane: zahvaljujući ciljanim aerodinamičnim merama kao što su kontrola protoka vazduha, aktivni zadnji spojler ili prednji otvori za strujanje vazduha (Air Curtains) u prednjem donjem delu branika, vaš BMW može postići optimizovani koeficijent otpora. Time ima pozitivan učinak na ekonomičnost i stabilnost vožnje, a takođe smanjuje nivo buke u kabini.

Prednja maska sa aktivnim usmeravanjem vazduha.

Aktivno usmeravanje vazdušne struje zna kada motor, kočnice i ostale komponente imaju potrebu za vazduhom pa automatski otvara vazdušne otvore. Ako nije potreban unos vazduha, ponovno ih zatvara. Time se poboljšava aerodinamika, a potrošnja goriva pada.

Prednji otvor za strujanje vazduha (AIR CURTAIN)

Dok upravljate vozilom, prednji otvor kontroliše strujanje vazduha. To je zato što smanjuje otpor vazduha karoserije na neverovatno jednostavan, ali vrlo efikasan način. Njegovi suženi kanali ubrzavaju strujanje vazduha i usmeravaju ga kraj točkova. Time se smanjuje turbulencija u kućištima točkova i smanjuje otpor karoserije, kao i potrošnja goriva i emisije CO2.

Otvori za vazduh.

Ubrzate. Krećete se brže i brže. Ali još uvek ne možete osetiti otpor vazduha. To je zbog toga što otvori za vazduh usmeravaju vazduh na prednje točkove. Time se smanjuje turbulencija na kućištima točkova i razbijaju vazdušni vrtlozi. Potrošnja goriva i emisije CO2 su smanjeni.

Aktivni zadnji spojler.

Kako se brzina povećava, dolazi do porasta sila koje deluju na karoseriju vozila. Pri brzini od 110 km/h, aktivni zadnji spojler se podiže automatski. Otpor se smanjuje, optimizuje se držanje na putu, a podizanje zadnje osovine se smanjuje. Osim toga, smanjena je potrošnja goriva, a time i emisije CO2. Pri brzini od 70 km/h, zadnji spojler se automatski povlači.

Air blade.

Air blade je proširenje C-stuba s oštriom ivicom koja odvaja protok vazduha i time smanjuje sustrujanje iza vozila. Time se smanjuje aerodinamični otpor sa zadnje strane, što zauzvrat smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2.

Felne točkova koje propuštaju vazduh.

Jednostavno poređenje  s vetrom: felne koji propuštaju vazduh optimizovene su za protok u vidu turbine čime usmeravaju strujanje optimalno uz strane vozilo i time povećavaju aerodinamiku.

VIŠE UČINKA. MANJE ULAGANJA.

Svaki BMW ima BMW EfficientDynamics tehnologije kao što je funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja, regeneracije energije kočenja ili električnog servoupravljača kao dela standardne opreme. Kombinujući inteligentno upravljanjem energijom, ove tehnologije već danas osiguravaju održivu mobilnost.

ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI U ČETIRI VARIJANTE.

Upravljanje voznim iskustvom s ECO PRO režimom rada.
Bilo na dugim putovanjima, u kreni-stani gužvi ili u urbanim putovanjima, upravljanje voznim iskustvom prilagođeno je vašim ličnim željama. Vozači mogu birati između četiri različita režima rada COMFORT, SPORT, ADAPTIVE u kombinaciji s opcijom specijalne opreme Adaptive vešanja i ECO PRO. Slede detaljnije informacije o ECO PRO i njegovom inteligentnom paketu tehnologija koje vozačima omogućuje smanjenje potrošnje goriva do 25 posto.

REGENERACIJA ENERGIJE KOČENJA.

Pritisnete na kočnicu. Istovremeno se proizvodi energija. Vredna kinetička energija koja se može iskoristiti. Regenerativna energija kočenja pretvara je u električnu energiju i koristi je za punjejne baterije umesto da se oslobodi bez ikakvog učinka. Manje napora je takođe potrebno da motor napuni akumulator, što zauzvrat smanjuje potrošnju goriva i emisije.

UMERENA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA.

Umerena hibridna tehnologija služi za obnavljanje kinetičke energije tokom kočenja i kao i da dodatno podrži motor tokom ubrzavanja. Time se smanjuje potrošnja i emisija goriva, a istovremeno pruža dinamična prednost. Blaga hibridna tehnologija čini i funkciju automatskog zaustavljanja/pokretanja mnogo bržom i udobnijom.

ELEKTRIČNI SERVOUPRAVLJAČ.

Konvencionalni sistemi za podršku vozaču prilikom upravljanja koristi hidraulični sistem. On neprestano radi – čak i ako vozač ne pomiče upravljač a to utiče na potrošnju energije. U slučaju električnog servoupravljača, električni motor zamenjuje hidrauliku i postaje aktivan samo kada vozač zapravo pomakne upravljač. Na rpravcima ili prilikom stalnog skretanja, sistem ne interveniše i ne koristi energiju. Rezultat je smanjena potrošnja goriva, dok se tipično BMW dinamičko iskustvo vožnje zadržava.

BONUS RASPON.

ECO PRO način rada optimizovane potrošnje, osigurava pametno prilagođene parametre. Istovremeno upravlja i  strategijom grejanja i klima uređajem. ECO PRO saveti pomažu vam u poboljšanju ponašanja u vožnji, a dodatno i o tome koliko dodatnih kilometara ste stekli vozeći se uz ekonomičnu potrošnju u ECO PRO načinu rada.

TEHNOLOGIJE UŠTEDE ENERGIJE ZA EFIKASNO ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Različite situacije zahtevaju pojedinačna delovanja. Tehnologije koje štede energiju kao što su Optimum Shift Indicator (pokazatelj idealne promene stepena prenosa) ili funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja, pomažu vozaču da odabere bolji pravac delovanja i time vozi efikasnije.

Indikator promene stepena prenosa

Odabir pravog trenutka za promenu brzine je ključ efikasnosit. Najefikasniji stepen prenosa u bilo kojem trenutku izračunava se prema uslovima vožnje zajedno s brojem obrtaja motora, a zatim se prikazuje na instument-tabli.
Sistem takođe prepoznaje naglo ubrzanje i time odlaže svoju preporuku sve dok se ne postigne odgovarajuća brzina. Uporedni testovi pokazali su da vozila s opcijom Optimum Shift Indicator koriste oko četiri posto manje goriva.

Funkcija automatskog zaustavljanja/pokretanja

Efikasno štedite gorivo: Funkcija automatsko zaustavljanje/pokretanje osigurava da se gorivo troši samo kad se automobil kreće. Kad vozilo dođe do privremenog zaustavljanja, na primer na semaforima ili u saobraćajnim zastojima, funkcija štedi gorivo jednostavnim isključivanjem motora. Čim se pritisne kvačilo (ručni menjač) ili se kočnica otpusti (Steptronic prenos), motor se automatski ponovno pokreće za nekoliko sekundi.

Funkcija jedrenja

Kad god vozač skloni stopalo s papučice gasa bez kočenja, funkcija jedrenja smanjuje snagu između motora i pogona u vozilima s automatskim menjačem. To je deo ECO PRO režima rada. Vozilo se kreće bez ikakvog otpora iz motora, koji se okreće pri praznom hodu s minimalnom potrošnjom i  niskim emisijama.

Funkcija pomoći za rutu

Funkcija pomoći za rutu je funkcija uključena u ECO PRO način rada i pomaže vozaču da odabere ekonomičan način vožnje. U saradnji sa navigacionim sistemom Professional, analiziraju se ograničenja brzine, gradska ograničenja, krivine, kružni tokovi, i izlazi s autoputa na odabranoj ruti i unapred daju savete o tome kada treba smanjiti brzinu.