BMW Motorrad Concept Link predstavljen je prošle nedelje, u okviru Concorso d’Eleganza Villa d’Este Car Event, ne jezeru Komo. U pitanju je koncept za koji BMW veruje da ce promeniti pogled na urbanu mobilnost, koncept koji je istovremeno i povezani uređaj ali i sredstvo transporta.

Ovaj dvotočkaš opremljen je mnoštvom pametnih funkcija, povezan je sa vozačevim kalendarom, lokacijama sastanaka i na taj način optimizuje i pronalazi najbolje rute.

Vozačeva odeća je takođe u interakciji sa vozilom, tako da brisanje rukava otvara klizeći poklopac prostora za odlaganje.

Pogon je električni a baterije su smeštene u podu. Ekran i tasteri su dizajnirani minimalistički. Vetrobransko staklo služi istovremeno i za prikaz brzine, kao i informacije o bateriji a drugi informativni ekran između ručica pokazuje mapu. Upravljanje podacima na ekranu se vrši preko ručica, tako da ni u jednom trenutku, vozač ne ispušta upravljač.

Sedište je moguće podesiti u skladu sa različitim zahtevima vozača, a sadrži i prtljažni prostor za smeštanje manjih stvari.

BMW Motorrad Concept Link nije baziran na današnjim konceptima, već na osnovnim funkcionalnim potrebama, tehničkoj arhitekturi i digitalnoj realnosti današnjih korisnika, izjavio je Alexander Buckan, rukovodilac dizajnerskog odeljenje BMW Motorrad-a.