THE 1

POTPUNO NOVI BMW SERIJE 1

Izaziva aspiracije: Potpuno novi BMW serije 1 stigao je da privuče poglede pune divljenja. To je zato što se svojim izuzetnim dizajnom i progresivnim dizajnerskim jezikom izdvaja iz gomile već na prvi pogled. Isto važi i za njegov enterijer sa modernom atmosferom koja inspiriše kroz vrhunski kvalitet i otvorenost. Efikasni motori, pogon na prednjim točkovima koji je sada prvi put u novom modelu BMW serije 1 i najsavremenie tehnologije šasije garantuju doživljaje vožnje pune dinamičnosti i agilnosti, dok

inovativne tehnologije i sistemi za asistenciju vozaču obezbeđuju da uvek dođete do svog odredišta bezbedno i udobno.

BMW M135i xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7,1–6,8
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 162–155

OVE POJEDINOSTI PREVAZILAZE SVA OČEKIVANJA.

Istražite dizajn, dinamiku vožnje i tehničke pojedinosti modela BMW serije 1.

01 DIZAJN.

Progresivan sportski izgled – od prednje strane sa velikim usisinicaima za vazduh preko tečne suluete, do linije ramena sa prerađenim Hofmajsterovim C-stubom: eksterijer modela BMW Serije 1 otelotvoruje dinamičnost i čisto zadovoljstvo vožnje svakim detaljem i svakom preciznom linijom.

02 ENTERIJER

Sve za vaše vozačko zadovoljstvo: visokokvalitetni materijali, ergonomski optimizovani elementi i pionirske tehnologije. Pored visokog nivoa funkcionalnosti, enterijer modela BMW serije 1 impresionira svojim vrhunskim karakterom, kombinovanim sa otvorenim i prostranim izgledom.

Potpuno novi BMW serije 1 je mlad, gotivan i urban. Kompaktne proporcije, tečna linija krova i upečatljive, dinamične linije obećavaju agilinost i zadovoljstvo vožnje na prvi pogled. Enterijer je moderan i precizno strukturiran. On nudi putnicima više prostora nego ikada pre.

Domagoj Dukec, Šef odseka za dizajn, BMW.

SAMOPOUZDAN DO KRAJA.

Sportski dizajn eksterijera i enterijera modela BMW serije 1.

Autoritet koji se smesta prepoznaje: dizajn potpuno novog modela BMW serije 1 ostavlja moćan utisak kako unutra tako i spolja. Počevši od dinamičnog prednjeg dela sa velikom dvostrukom rešetkom i širokim prednjim panelom. Jasno definisane konture pružaju se paralelno sa tečnom linijom krova sve do upadljivog zadnjeg dela. Vrhunski karakter modela BMW serije 1 nastavlja se i u enterijeru. Ovde putnici mogu da uživaju u velikodušnim proporcijama i otvorenoj atmosferi dobrobiti. Kabina impresionira ergonomski optimalizovanim elementima opreme i sistematski primenjenom orijentacijom prema vozaču.

DINAMIKA VOŽNJE.

Pogonski sklop, šasija i M Sport volan BMW serije 1.


Sa moćnim ubrzanjem, agilnim upravljanjem i bezbednim držanjem za put – potpuno novi BMW serije 1 pretvara svako putovanje u doživljaj zahvaljujući efikasnom motoru i kombinaciji dinamičnog pogonskog sklopa i komponenti šasije. Istražite odabrane elemente dinamike vožnje i konfigurišite po svojoj meri skrojeni BMW serije 1.

BMW M135i xDrive motor.

Vrhunski sportista koji donosi čisto zadovoljstvo u vožnji: M TwinPower Turbo 4-cilindarski benzinski motor u modelu BMW M135i xDrive posebno je moćan zato što je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimalizovanom usisnom trasom vazduha, paketom hlađenja sa visokim performansama i klapnama kontrolisanim M izduvnim sistemom.

M Sports upravljač.

M Sports upravljač sa sistemom Servotronic donosi direktne i agilne reakcije na upravljanje, smanjujući napor pri upravljanju. Vašim vozilom se može upravljati preciznije, uz veoma sportske karakteristike upravljanja, posebno na krivudavim putevima.

Steptronic Sport menjač.

8-brzinski Steptronic Sport menjač nudi neverovatno sportsku promenu stepena prenosa. Bilo da je reč o automatskom ili ručnom menjaču uz upotrebu ručica za promenu brzina na volanu ili ručice menjača – za udobnu vožnju po inerciji ili neverovatno dinamičnu vožnju. U SPORT modu i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, promene brzina konfigurisane su sa maksimalne performanse.

BMW xDrive.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka glatko i varijabilno raspoređuje snagu pogona na prednje i zadnje točkove za maksimalnu vuču, dinamiku vožnje i bezbednost u svakoj voznoj situaciji. Za još bolju agilnost, elektronski kontrolisana distribucija snage kompenzuje preupravljanje ili podupravljanje u krivinama.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW serije 1.

BMW M135i xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 7,1–6,8
Emisije CO2 u g/km (kombinovane): 162–155

Na slikama se vidi opcionalna oprema, ekrani i prikazi zavise od opcija opreme.

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose navozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile može se naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany te na adresi https://www.dat.de/co2

Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u vrednosti ekvivalentne sa NEDC da bi se obezbedilo poređenje između vozila. Za poreze na vozila i druge dažbine zasnovane na (makar između ostalog) emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.