BESKOMPROMISNA DINAMIČNOST

NA SVAKOM TERENU.

Inteligentni BMW xDrive pogon na sva četiri točka.

SAPUTNIK NA SVAKOM ZADATKU:

MOĆNA ESTETIKA.

Potpuno novi BMW X3 je stav o bezgraničnim mogućnostima i izraz čiste pojave i slobode. Od samog prvog pogleda, on zadivljuje svojim atletskim izgledom i opčinjava uzbudljivim doživljajem vožnje. Zahvaljujući delimično autonomnoj vožnji i inteligentnom sistemu pogona na sva četiri točka BMW xDrive, on nudi vrhunsku udobnost vožnje kako na putu, tako i van njega. Stoga on redefiniše repere u svojoj klasi i jedno čini krajnje jasnim: postoji velika razlika u načinima na koje ćete doći do svojih odredišta.

“Suveren i uravnotežen kada polazi da istraži nepoznato, zato što poznaje sopstvenu unutrašnju snagu.”
MARK MIHAEL MARKEFKA, DIREKTOR DIZAJNA BMW AUTOMOBILA KLASE SREDNJE VELIČINE

SAPUTNIK NA SVAKOM ZADATKU. MOĆNA ESTETIKA.

Dovoljan je jedan pogled da probudi želju za izazovima. Upečatljiv dizajnerski jezik modela BMW X3 donosi novu interpretaciju autoriteta i nezavisnosti. Skladne proporcije, moćne konture i ekstremni naglasak na širini prednjeg i zadnjeg kraja zajedno stvaraju trajnu pojavu – pojavu koja se zadivljujuće nastavlja i u iznova dizajniranom ekskluzivnom enterijeru. Ukratko: svojim svestranim linijama opreme, model BMW X3 nudi pojavu u skladu sa svim aspiracijama.

Podesivi LED farovi obuhvataju kratka i duga svetla kao i migavce u punoj LED tehnologiji. Oprema sadrži i BMW selektivni zrak, svetla za krivine, svetla za dnevnu vožnju i podesive farove sa varijabilnom kontrolom osvetljenja za odličnu iluminaciju puta pred vozilom i bolju vidljivost u mraku. Na zadnjem kraju su izvajana, trodimenzionalna, potpuno LED svetla u osobenom i tipičnom BMW obliku slova L. Ona vozilu daju još dinamičniju pojavu tako da ono ima zadivljujući nastup i danju i noću.

Opuštena, luksuzna atmosfera: značajno poboljšani komfor akustike pretvara enterijer modela BMW X3 u ekskluzivnu tihu zonu, čak i pri većim brzinama. Visokokvalitetno akustično zastakljenje primetno smanjuje buku vetra i druge zvuke spolja.
“Savršeno uokvirena elegantnim površinama, inteligentna rešenja detalja stvaraju veliki prostor za aktivan stil života.” OLIVER HAJLMER, DIREKTOR ZA DIZAJN ENTERIJERA BMW AUTOMOBILA

DINAMIČNOST I EFIKASNOST VOŽNJE.

BMW X3 ima jasnu misiju: da bezuslovno ujedini dinamičnost i bezbednost. Zato on nudi maksimalni komfor u vožnji i jasnu bezbednosnu dodatnu dobit, čak i pri lošim vremenskim uslovima ili na klizavim površinama. Dalji pokazatelj izuzetnog doživljaja vožnje jeste visoki obrtni moment kombinovan sa zadivljujućom vučom i agilnošću. Ili da to kažemo na drugi način: sa modelom BMW X3, put se završava samo tamo gde vi to želite.

BMW TwinPower Turbo redni 6-cilindarski dizel motor nove generacije nudi zadivljujuću snagu kombinovanu sa primernim vrednostima potrošnje, kao rezultat veoma inovativnih tehnologija poput turbopunjača sa varijabilnom turbinskom geometrijom i direktnim ubrizgavanjem. Motor daje 190 kW (258 ks) i zadivljujući maksimalni obrtni moment od 560 Nm.

Zahvaljujući svojoj inteligentnoj lakoj konstrukciji, BMW X3 je očito izgubio u težini i, sa precizno podešenim aerodinamičnim merama, postiže optimalizovani koeficijent otpora vazduha. Obe ove osobine imaju pozitivan uticaj na ekstremno agilnu dinamičnost, efikasnost i potrošnju goriva. Posebno valja pomenuti dizajn zadnjeg kraja sa definisanim ivicama, aerodinamično optimalizovana spoljna ogledala i Vazdušnu zavesu u prednjem panelu. Kontrola ventilacije vazduha prednje rešetke sa aktivnim vazdušnim strujanjem jedinstvena je – ako nema velike potrebe za rashlađujućim vazduhom, jedan ventil ostaje automatski zatvoren, te tako daje dodatno pojačanje aerodinamičnosti.

BMW X3: M Performance

Ubrzava vam puls: pokretan zadivljujućom snagom od 360 ks (265 kW) i opremljen prepoznatljivim genima porodice M Performance, BMW X3 M40i pomera granice. Njegova agilnost od koje zastaje dah, velika preciznost u upravljanju i ekstremno visoka vozna stabilnost na svakoj površini čini ga liderom bez premca u sopstvenoj klasi.

BMW X3 M40i:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 8,4–8,2
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 193–188

Beskompromisna snaga i čisto ubrzanje. M Performance TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor modela BMW X3 M40i katapultira vozilo od nule do sto na sat za zadivljujućih 4.84.9 sekundi. Maksimalni obrtni moment od 500 Nm i direktna reakcija motora donose potpuno nov doživljaj vožnje. Sa sve adrenalinskim udarom.

Moćan, dinamičan i toliko agilan da oduzima dah. Doživljaj vožnje u modelu BMW X3 M40i kombinuje čiste performanse sa intenzivnijim zadovoljstvom u vožnji. Optimalizovan tako da savlada svaki izazov. Sve komponente ovog vozila sistematski su dizajnirane za visoke performanse. Izuzetne karakteristike upravljanja, sportsko podešavanje M Sport vešanja i ekstremno dinamičan pogon na sva četiri točka prenose u svakom trenutku zadivljujuće performanse motora na put. Po potrebi, M Sport paketi zaustavljaju koncentrisanu snagu u mestu za samo nekoliko sekundi. Doživite veoma precizno upravljanje i maksimalnu vuču.

POMOĆ ZA VOZAČA

Novi operativni koncept modela BMW X3 iinspiriše izuzetno intuitivnim smernicama za korisnika. Jasno uređene kontrole i ekstremno kratke udaljenosti između njih i upravljača uznose doživljaj vožnje na novi nivo. Specifične funkcije mogu se koristiti preko inteligentne BMW kontrole glasom ili BMW kontrole gestovima i dodirom. Pokreti poput “prevlačenja” ili “pokazivanja” u prostoru prepoznavanja iznad prednje centralne konzole dovoljni su da kontrolišu telefonske pozive ili navigacioni sistem.

BMW head-up display u punom koloru projektuje sve informacije relevantne za putovanje direktno u vozačevo vidno polje, omogućavajući mu tako da se potpuno usredsredi na vožnju. Prikazuju se informacije poput trenutne brzine, navigacionih uputstava, informacija o ograničenju brzine uključujući indikator zabrane preticanja, zajedno sa listama telefonskih brojeva i zabave.

Multifunkcionalni ekran sa instrumentima u tehnologiji Black Panel i sa dijagonalom ekrana od 12″ donosi veoma impresivnu vizuelizaciju doživljaja vožnje. Tri različita režima i njihovi specifični ekrani – svaki od njih sa sopstvenom shemom boja i grafičkim stilom – mogu se prikazati na ekranu sa instrumentima: ECO PRO, COMFORT i SPORT.

TEHNIČKI PODACI

Težina
Masa neopterećenog vozila (EU) u kg: 1.825
Maksimalna dozvoljena masa u kg: 2.420
Dozvoljeno opterećenje u kg: 660
Dozvoljeno prednje/zadnje osovinsko opterećenje u kg: 1.135/1.395

Motor
Cilindri/ventili: 4/4
Kapacitet u ccm: 1.995
Takt/prečnik cilindra u mm: 90,0/84,0
Snaga motora u kW (KS) u 1/min: 140 (190)/4.000-4.000
Maksimalni obrtni moment u Nm na 1/min: 400/1.750-2.500
Koeficijent kompresije: 1:16,5

Performanse
Najveća brzina u km/h: 213
Ubrzanje od 0–100 km/h u s: 8,0

Potrošnja goriva
Gradska na l/100 km: 5,8-5,4
Vangradska na l/100 km: 5,2-4,8
Kombinovana na l/100 km: 5,4-5,0
Kombinovana emisija CO2 u g/km: 142-132
Zapremina rezervoara cca. u l: 60

Točkovi
Dimenzije prednjih guma: 225/60 R18 104W XL
Dimenzije zadnjih guma: 225/60 R18 104W XL
Dimenzije i materijal prednjih točkova: 7 J x 18 inča, aluminijum
Dimenzije i materijal zadnjih točkova: 7 J x 18 inča, aluminijum

Informacije o podacima.

Ovde prikazane vrednosti potrošnje goriva i emisija CO2 utvrđene su u skladu sa Evropskim propisom (EC) 715/2007) u verziji primenjivoj u vreme davanja odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir različitu veličinu odabranih točkova i guma.

Vrednosti za BMW X3 xDrive20i i BMW X3 xDrive30i već su zasnovane na novom WLTP propisu i prevedene su ponovo u vrednosti ekvivalentne NEDC-u kako bi omogućile poređenje između vozila. Što se ovih vozila tiče, za poreze i druge dažbine povezane sa vozilima (makar inter alia), vrednosti emisija CO2 mogu swe razlikovati od ovde navedenih vrednosti zavisno od nacionalnog zakonodavstva. Molimo potražite više informacija o WLTP proceduri na adresi www.bmw.com/consumptionandemissions

Vrednosti za BMW X3 xDrive20i i BMW X3 xDrive30i provizorne su.

Težina bez opterećenja (EU) u kg:navedena vrednost obuhvata 90 % napunjen rezervoar, 75 kg za vozača. Težina bez opterećenja važi za vozila sa standardnom opremom. Opcionalna oprema može uvećati ovu vrednost.

Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđene su prema Direktivi 1999/94/EC i Pkw-EnVKV i zasnovane su na potrošnji goriva i vrednostima CO2 po NEDC ciklusu za klasifikaciju.

Više infomacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnim emisijama CO2 za nova putnička vozila možete naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije za nove putničke automobile“, koji je dostupan na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.