BESKOMPROMISNA SNAGA.

Ubrzani puls, skrojen po meri. Novi BMW Serije 8 Coupé sjedinjuje karakter sportskog automobila sa duhom luksuzne BMW klase – stvarajući sasvim novi standard estetike.

EKSTERIJER.

BMW serije 8 Coupé uvodi čitavo novo doba BMW dizajna koji je momentalno prepoznatljiv, pogotovo usled uskih farova. Sportski eksterijer karakteriše neuobičajena interakcija oštro izvučenih linija koje se pružaju preko čitave strane vozila i naglašavaju konkavne površine i mišićava ramena. U kombinaciji sa ravnom linijom krova, rezultat je posebno oštra coupé forma koja postavlja potpuno nove standarde.

LASERSKA SVETLA.

U laserskom modu dugih svetala, BMW Laserlight osvetljava do 600 m, gotovo dvostruko u odnosu na konvencionalne farove. Bolja vidljivost u mraku značajno pojačava bezbednost. Plavi akcenti i slova „BMW Laserlight“ u faru takođe naglašavaju tehnološke standarde i sportski karakter vozila.

SKROJEN DA UZBUĐUJE

Ekskluzivni materijali

Impresivno do poslednje niti. Dok izuzetne završne boje ističu pojavu modela BMW serije 8 Coupé, luksuzni materijali sa stilskim kontrastnim štepovima i otmenim ukrasnim elementima krase sportski enterijer – idajući mu poseban izgled visokog kvaliteta. Ovo je posebno naglašeno u pozicioniranim perforacijama i specijalnom tapacirungu opcionalnih multifunkcionalnih sedišta. Kombinujući vrhunske performanse sa najvišim kvalitetom i stvarajući ekstremno sportski i elegantan ambijent u enterijeru.

ENTERIJER

Sportski automobil luksuznog segmenta – moderan, puristički enterijer novog automobila BMW serije 8 Coupé dokazuje da se kontrasti mogu međusobno savršeno dopunjavati. Materijali visokog kvaliteta, inovativne tehnologije i brojne varijacije boja i opreme obezbeđuju luksuznu atmosferu i visokokvalitetnu pojavu uprkos upadljivom karakteru sportskog automobila. I elegantni operativni elementi i jasne dizajnerske linije streme samo u jednom smeru: pravo napred. Ovo naglašava maksimalnu orijentaciju prema vozaču i daje enterijeru dodatnu dinamičnost. Savršeni uslovi za čisto zadovoljstvo u vožnji.

KOŽA MERINO.

Ponešto za svačiji ukus. BMW Individual kožni elementi od najfinije Merino kože čine enterijer prefinjenim i daju mu jedinstvenu raskoš. Imate izbor od nekoliko ekskluzivnih kolornih varijanti od crne i boje konjaka pa do slonovača bele. A sa atraktivnim kontrastima novih dvobojnih presvlaka, tu je ponešto za svaklog trkača – i svakog džentlemena.

STAKLENE APLIKACIJE CRAFTED CLARITY.

Sve neodoljivije sa svakim detaljem: Elegantne „CraftedClarity“ staklene aplikacije daju sportskom enterijeru izuzetnu pojavu zahvaljujući pravim linijama i plavom tonu boje. One krase umetak u ručici menjača, kao i centralni kontrolni element, dugme za audio kontrolu i start/stop dugme. Rezultat je međuigra sportske raskoši i ekskluzivnog dizajna koji kombinuje atleticizam i gracioznost kao nikada ranije.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW 840d xDrive (3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 6,2–5,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 164–154

BMW M850i xDrive (2)(3):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 9,8–9,7
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 224–221

Vrednosti potrošnje goriva, emisija CO2 i potrošnje energije utvrđene su u skladu sa evropskim propisom (EC) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Ove vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj i prikazani opseg uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

Vrednosti za vozila obeležena sa (2), preliminarne su.

Vrednosti vozila obeleženih sa (3), već su zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene su natrag u NEDC-ekvivalentnih vrednosti kako bi se obezbedilo poređenje između vozila. [Što se tih vozila tiče, za poreze povezane sa vozilima ili drugi nameti zasnovani (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od vrednosti koje su ovde navedene]

Specifikacije efikasnosti CO2 utvrđuju se u skladu sa direktivom 1999/94/EC i evropskim propisima u trenutno primenjivoj verziji. Prikazane vrednosti zasnovane su na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnje energije u skladu sa NEDC ciklusom za klasifikaciju.

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičniom emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „priručniku za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije za nove putničke automobile“,dostupnom na svim prodajnim mestima i na adresi https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.