Od svog osnivanja 1871. godine, Continental radi samo sa jednim ciljem: stavljanje bezbednosti u pogon na ulicama bez kompromisa uz udobnost i zadovoljstvo u vožnji.

Rešenja produžene mobilnosti

SSR sistem je runflat tehnologija razvijena u Continental-u posebno za niskoprofilne pneumatike, koja još uvek omogućava kompatibilnost sa standardnim naplacima.
SSR princip je zasnovan na samopodržavajućoj ojačanoj bočnoj strani. U slučaju bušenja, to sprečava da se bočna strana zdrobi između puta i naplatka i da pneumatik sklizne sa naplatka, čime rezervi pneumatik postaje zastarela pojava. Kada nema potrebe za nošenjem rezervnog pneumatika dobijamo smanjenje mase što povećava efikasnost potrošnje goriva. Takođe dobijamo i do 80 litara slobodnog prostora u prtljažniku. Montaža na sve četiri pozicije se veoma preporučuje, ako već nije obavezna po zakonu, a reparacija pneumatika nije dozvoljena.

Rešenja produžene mobilnosti.

Continental je razvio runflat tehnologiju sa SSR sistemom. ContiSeal™ je tehnologija projektovana za zaptivanje oštećenog gazećeg sloja pneumatika.

ContiSilent™ – pneumatik za manju unutrašnju buku.

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke pneumatika razvijana u Continental-u.

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima

Bezbednost i udobnost u vožnji su u direktnoj vezi sa stanjem pneumatika. Oko 40% svih iznenadnih kvarova na pneumaticima su posledica nenaduvanih pneumatika.

Serijski pneumatik koji sam sebe zaptiva.

ContiSeal™ je tehnologija razvijena u Continental-u dizajnirana da zaptije oštećeni gazeći sloj pneumatika. U slučaju prodiranja stranog objekta, kao na primer eksera, nema potrebe za momentalnom zamenom pneumatika pored puta i rupe ostaju zaptivene čak i kada objekti koji su prodrli bivaju izbačeni.

ContiSeal™ je lepljiv, viskozni zaptivni sloj. On je nanešen na unutrašnjoj strani pneumtika u oblasti gazećeg sloja. ContiSeal™ zaptiva 80% svih rupa na pneumatiku i stoga smanjuje rizik od izduvavanja. ContiSeal™ pneumatici su jasno označeni oznakom na bočnoj strani i kompatibilni su sa uobičajeno dostupnim naplacima.

PRVI IZBOR ZA VODEĆE PROIZVOĐAČE VOZILA

Skoro svako treće vozilo u Evropi, je isporučeno sa pneumaticima iz Continentala.

Manje buke, opuštenije.

Najvažnije tehničke karakteristike. ContiSilent™ je pneumatik sa tehnologijom za smanjenu buku razvijen u Continental-u. Dizajniran je da smanji unutrašnju buku na svim površinama puta. ContiSilent™ pneumatici su opremljeni unutrašnjim apsorberom, poliuretanskom penom, pričvršćenom athezivom na unutrašnju površinu gazećeg sloja. Nezavisno od temperature struktura pene ostaje nepromenjena.

Nova zakonska regulative u Evropi.

Evropska komisija je donela zakon koji zahteva sistem za praćenje pritiska u pneumaticima na svim novim modelima od 2012.godine i na svim novim vozilima od 2014. godine – kao što je to već slučaj u SAD. Veliki broj vozila je već uključio sistem za praćenje pritiska u pneumaticima kao standardnu opremu. Ovi sistemi će svoje podatke učiniti dostupnim drugim sistemima – kočionom sistemu, na primer.

Našim asortimanom proizvoda mi smo, stoga, u veoma dobroj poziciji de se dotaknemo budućih zahteva i učinimo monitoring još bezbednijim, ekološkijim, udobnijim i nadzor pneumatika još lakšim za vozača.

EU etiketa za pneumatike – Šta vam ona govori?

Od novembra 2012., standardna etiketa za pneumatike za vozila će biti obavezna širom Evrope: zasnovana na tri kriterijuma, EU etiketa za pneumatike pruža informacije o ekološkim i karakteristikama bezbednosti pneumatika sa ciljem da se poveća bezbednost na putu i smanji zagađivanje okoline.

ContiKomfortKit

Bezbedno priručno rešenje koje brzo izvlači vozača iz rizične situacije izazvane probušenim pneumatikom.

Rešite problem pritiskom na dugme
Samo nekoliko laganih koraka
Nema potrebe da skidate i menjate ventil
Nema kontakta sa zaptivnom smesom
Svetli u mrakuJednostavno
Čisto i bezbedno za upotrebu