BMW X6 VOĐA ŠIROKIH RAMENA

BMW je otkrio novu verziju modela koji predstavlja spoj inovativnosti i agilnosti uparen sa izgledom kupea za kojim se svi okreću.

Prethodne generacije ovog modela dostigle su prodaju od 443.000 primeraka širom sveta, a njegova treća generacija donosi promene u dizajnu. Pre svega – naglašena je veličina prednje rešetke, koja po prvi put ima opciju osvetljenja, dok su linije oštrije nego kod prethodnog modela. Nova generacija X6 (fabričke oznake G06) dugačka je 4.935 mm (26mm je duži u odnosu na prethodni model), međuosovinsko rastojanje iznosi 2.975 mm (+42 mm), niži je za 12 mm, dok kapacitet prtljažnika iznosi od 580 do 1530 litara. U ponudi su točkovi od 19 do 22 inča. Moderan i sportski enterijer novog modela uključuje i oslonce za kolena na centralnoj konzoli koji su dizajnerski element svih generacija modela X6. Sedišta su standardno obložena kožom tipa Vernaska, a opcionalno je moguće poručiti kožu tipa Merino iz Individual linije.

BMW će novu generaciju X6 sklapati u Spartanburgu u SAD, a prvi primerci očekuju se na tržištu u novembru 2019. U ponudi će biti modeli sa pogonom na sva četiri točka, upareni sa osmostepenim automatskim menjačem i to dva modela sa benzinskim i dva sa dizel agregatom. Najsnažniji među njima je X6 M50i, benzinski 4,4-litarski turbo V8 agregat koji razvija 530 ks i 750 Nm, ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h obavlja za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 250 km/h. Kasnije će biti dostupan i snažniji BMW X6 M Competition i to sa 625KS.

Nova generacija BMW X6 u standardu ima adaptivne amortizere, a ima više opcionalnih sistema. Moguće je poručiti razlišite sisteme – Integralno aktivno upravljanje, vazdušno oslanjanje, aktivne stabilizatore i varijabilnu blokadu zadnjeg diferencijala. LED prednja svetla su u standardnoj opremi, a opciono su dostupna BMW laserska. Od standardne opreme su tu i BMW Live Cockpit Professional sa dva ekrana od 12.3 inča i BMW operativnim sistemom 7.0. i multifukcionalni volan. Lista opcionala sadrži kontrolu gestovima, panorama krov 80% veće površine (u odnosu na prethodnu generaciju), Bowers & Wilkins Diamond 3D audio sistem od 1.500W sa 20 zvučnika, pakete sistema asistencije u vožnji i parkiranju.

Novi X6 će imati mogućnost poručivanja i M Sport paketa koji sadrži: omostepeni M Steptronic menjač, pogon na sva četiri točka, M aerodinamički prednji i zadnji branik, rešetku u crnoj boji, M aluminijumske točkove od 20 do 22 inča, M sportsko oslanjanje, M Sport izduvni sistem, M Sport high- performance kočnice, okvire stakala u crnoj boji visokog sjaja, i enterijer sa sportskim sedištima i M Sport kožnim volanom, a za specifične zahteve tu je i “off-road” paket sa posebnim podešavanjem menjača i Xdrive pogona uz posebne modove vožnje uz ojačanja donjeg dela vozila i mogućnost poručivanja posebnog seta točkova.