THE 5

BMW SERIJE 5 SEDAN: SVI DETALJI

BMW Serije 5 sedan je epitet za sportsku poslovnu limuzinu. Na prvi pogled ostavlja utisak stilizovanog atlete što je naročito iskazano dinamičnom siluetom i sveukupno umerenim dizajnom. Čiste površine i precizne konture omogućavaju da elegantna spoljašnjost formira modernu, tehničku atmosferu. Elegantna i funkcionalna unutrašnjost dopunjuje ambiciju zauzimanja pozicije invoativnog i sportskog. Kombinovanjem impresivnih dinamičkih karakteristika i inovativnih tehnologija, BMW Serije 5 Sedan pruža komfor, samopouzdanje i iznad svega superiorni nivo zadovoljstva u vožnji na kratkim i dugim putovanjima.

BMW 530e Sedan (Plug-in Hybrid):
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 1,8–1,6
CO2 emisija u g/km (kombinovano): 40–36
Uz ovaj plug-in hybrid model možete ostvariti državnu subvenciju u iznosu od  3.500€, kao i subvenciju prilikom registracije vozila.

NAJVAŽNIJE O NOVOJ BMW SERIJI 5 SEDAN.

Dizajn, funkcionalnost i sistemi asistencije u vožnji BMW Serije 5 Sedan.

01

ATLETSKI I ESTETSKI SPOLJAŠNJI DIZAJN

02

FUNKCIONALNA UNUTRAŠNJOST.

03

EFIKASNI PLUG-IN HIBRID BMW 530e.

04

DIGITALIZACIJA I ASISTENCIJA VOZAČU.

05

PRECIZNA DINAMIČNA VOŽNJA.

DIZAJN BMW SERIJE 5 SEDAN.

Zapanjujući dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti.
BMW Serije 5 Sedan navodi sportsko i samouvereno na sledeći nivo – zahvaljujući pre svega tipičnim BMW proporcijama kao što su dugačko međuosovinsko rastojanje, široka hauba i glatka linija krova. Precizne konture daju kontrast glatkim površinama kreirajući moderan, čist dizajn. BMW bubrezi i BMW laserski farovi naročito daju prednjem delu moderan i inovativan karakter. Farovi su direktno povezani sa bubrezima što naglašava širinu vozila i ostavlja utisak elegancije koji ostaje sve do zadnjeg dela vozila i izduvnih završetaka na braniku. Rezultat je moderan i sportski izgled.

POTROŠNJA GORIVA I CO2 EMISIJA.

BMW 530e Sedan:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 1.8-1.6
CO2 emisija u g/km (kombinovano): 40-36

Informacije o potrošnji goriva, CO2 emisiji i potrošnji energije su utvrđeni u skladu sa definisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila aktuelna prilikom izdavanja homologacije. Rezultati se odnose na vozilo koje ima standardnu opremu za Nemačko tržište, a navedena autonomija uzima u obzir dodatnu opremu i različite veličine felni i guma koje su raspoložive za dati model.

Vrednosti su već zasnovane na WLTP propisima i prekalkulisane su u NEDC – ekvivalentne vrednostki kako bi omogućili poređenje između vozila. Vrednosti po kojima se računaju takse i drugi troškovi koji između ostalog uključuju CO2 emisiju mogu biti drugačije.

DINAMIKA VOŽNJE BMW SERIJE 5 SEDAN.

Tehnologije pogona i oslanjanja na jednom mestu.
Više snage, više kontrole. Od naročito ekonomičnih četvorocilindričnih do impresivnog obrtnog momenta i visokih obrtaja šestocilindričnog benzinskog motora. BMW Serije 5 sedan pokazuje atletske performanse na svakom putovanju. Sa savršeno podešenim sistemima pogona i oslanjanja, kao što su adaptivno oslanjanje, integralno aktivno upravljanje ili xDrive inteligentni pogon na sve točkove, optimalno prijanjanje i maksimalno zadovoljstvo u vožnji su garantovani.

BMW TwinPower Turbo šestocilindrični redni benzinski motor.

Upravljačka snaga, svilenkasto gladak rad i uzbudljiv zvuk su odlike BMW TwinPower Turbo rednog šestocilindričnog benzinskog motora nove generacije BMW EfficientDynamics palete motora. Sa dvostrukim VANOS-om, Valvetronic-om, High-Precision ubrizgavanjem i TwinScroll turbopunjačem, proizvodi 245kW (333 KS).

BMW TwinPower Turbo četvorocilindrični dizel motor.

Nova generacija BMW TwinPower Turbo dvolitarskog četvorocilindričnog dizel motora demonstrira agilnu isporuku snage uparenu sa odličnim odzivom, čak i na malim brojevima obrtaja. Turbopunjenje sa varijabilnom geometrijom i CommonRail direktno ubrizgavanje osiguravaju da su ovi motori izrazito efikasni, a pri tome imaju nisku emisiju izduvnih gasova.

xDrive.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sve točkove glatko i varijabilno prenosi snagu na prednje i zadnje točkove za dodatno prijanjanje, dinamičniju vožnju i bezbednost u svim situacijama. Za još bolju agilnost, elektronski kontrolisana raspodela snage, na primer, se suprotstavlja preupravljanju ili podupravljanju u krivinama.

Mild hibrid tehnologija BMW Serije 5 Sedan G30

Mild hibrid tehnologija prikuplja kinetičku energiju tokom kočenja i podržava motor sa unutrašnjim sagorevanjem tokom ubrzavanja. Na ovaj način se smanjuje potrošnja goriva i emisija izduvnih gasova a pruža i dinamičke testove. Mild hibrid tehnologija omogućava automatskoj start/stop funkciji da radi brže i komfornije.

DIZAJN BMW SERIJE 5 SEDAN.

Dizajn opcije spoljašnjosti i unutrašnjosti.
BMW Serije 5 Sedan inspiriše svojim sportskim i modernim dizajnom. Oprema kao BMW Laserski farovi napred ili trapezoidne izduvne cevi i LED zadnja svetla naglašavaju dinamički i progresivni karakter vozila. U unutrašnjosti Ambijentalna svetla ili kontrole sa keramičkim elementima ističu komfor i eleganciju poslovne limuzine.

Potrošnja goriva i CO2 emisija

 • BMW 530e Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 1.8-1.6
  CO2 emisija u g/km (kombinovano): 40-36

  BMW 540i Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 6.8–6.6
  CO2 emisija u g/km (kombinovano): 154–150

  BMW 520d xDrive Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 4.6–4.4
  CO2 emisija u g/km (kombinovano): 122–117

  Vrednosti potrošnje goriva, CO2 emisije i potrošnje energije su utvrđeni u skladu sa European Regulation (EC) 715/2007 u verziji koja je bila aktuelna u trenutku izdavanja homologacije. Vrednosti se odnose na vozilo sa standardnom opremom za Nemačko tržište, a autonomija uzima u obzir i dodatnu opremu i različite dimenzije felni i guma koje su raspoložive za dati model.

  Dalje informacije o zvaničnim podacima o potrošnji goriva i specifičnoj CO2 emisiji novih putničkih vozilamogu biti preuzeta iz „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, koji je raspoloživi u prodajnim objektima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

  Vrednosti su već zasnovane na WLTP propisima i prekalkulisane su u NEDC – ekvivalentne vrednostki kako bi omogućili poređenje između vozila. Vrednosti po kojima se računaju takse i drugi troškovi koji između ostalog uključuju CO2 emisiju mogu biti drugačije.